ELINLOUICE

Allergi+

Publicerad 2015-04-30 19:37:00 i The life of,

En väldigt blandad dag idag. Jag har varit ledig från jobbet och nästan befunnit mig hela dagen inne i Alingsås. Tidigt imorse hade nämligen jag en tid på allergikliniken för att äntligen kolla upp min mage mera specifikt. Som jag sagt många gånger har jag en mage som jag överlever med idag, och kan klara mig igenom den mest maten hyfsat bra, bara det att jag ofta får göra toalettbesök helt enkelt, haha. Jag har alltid trott att det ska vara normalt då jag haft det större delen av mitt än så länge 19åriga liv, och inte funderat mer utöver detta. Förän jag började fundera och komma fram till att detta var inte normalt. För några år sedan testades jag för gluten då jag gjorde både det ena och det andra bl.a gastroscopi, vilket betyder slang genom halsen och ner i magen på mig. Det skulle vara högst troligt att det var gluten och celiaki då min syster är intolerant mot just detta. Men på mig så visades ingenting och allting såg bra ut. Där efter lades utredningen därför ner och vi tog inte upp det igen, och jag har inte haft ambition till att försöka utreda något mer då jag fick diagnosen "IBS", som är ett samlingsnamn för "irriterad mage", man får ofta den diagnosen då läkarna inte kan komma på vad det är för fel och vad exakt det är jag inte tål.
 
Men idag då så var jag hos en specialist inne i stan och hon arbetar med detta på heltid och äger en egen allergiklinik. Hon hade en mycket konstig maskin som på något sätt mäter vad min kropp reagerar på och inte, med mera, det är knappt så jag förstår det själv alltså. Hur som helst, vi kom fram till att jag reagerar på djur och är allergisk mot i princip alla djur. HAHA. Kan ni förstå? Jag bor på en bondgård liksom.... jisses. 
 
Vad det gäller maten så skall jag numera utesluta all vete, mjölkprotein, socker, jäst och citronsyra. Suck. Hur fan ska jag överleva? Det går ju inte, tänkte jag när jag fick reda på svaren. Mycket om och men, men samtidigt så är jag ju beredd att testa nu och ser hur jag mår så jag har inget att förlora helt enkelt! Målet med de här sorters behandlingarna som hon gör på allergikliniken är att jag så småningsom skall kunna tåla allt detta fram över då man skall försöka att "bota" allergierna. Väldigt märkligt men som sagt, jag är beredd att testa då jag är trött på mina magproblem!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela