ELINLOUICE

Sunny sunday

Publicerad 2014-11-30 23:45:44 i Alperna 14/15, Resor/Äventyr, The life of,

Helt sjukt att det redan är första december imorgon. Jag tittar på massa bilder hemifrån som folk lägger upp om julen osv, och förstår typ ingenting. Här nere är det jättevarmt och solen skiner haha. Ingen julstämning här inte! Men idag läxade vi till det faktiskt och tände ett av fyra ljus som vi köpte igår på SPAR. Vi har skapat vår egna lilla adventsljusstake dagen till ära. Lite mysigt blev det allt med levande ljus i fönstet, var bara lite julmusik som fattades. 

Idag har vi varit och badat på "felsens thermalbad", massa pooler och bassänger med varmt vatten, bubbel och utomhuspool. SÅ gött! Kändes ungefär som att vara på spa, riktigt lyxigt! 


Bland skyhöga alptoppar

Publicerad 2014-11-29 21:11:23 i Alperna 14/15, Resor/Äventyr, The life of,

Fick lite skäll idag av mormor att jag inte hade skrivit på ett tag, så här kommer lite mer uppdatering! 

Idag har vi vandrat uppför en av backarna en liten bit och vädret var superfint, kanske inte bästa om man väntar på snö och kyla, men solen var framme och den sken starkt på oss i backen. Vi hittade några bänkar och satte oss i värmen och solade. Då var det verkligen bara snön som fattades! Det var underbart, man kunde bara tänka på hur fantastiskt det skulle va när man sitter där om ett tag i termobyxor, pjäxor och bara underställströja!! Gud vad jag längtar! 

Ikväll är jag själv i lägenheten då dom andra är ute ikväll också, jag kände bara för en mysig filmkväll hemma med chips och godis så det fick det bli haha. Kam vara skönt o vara lite själv också ibland. 

Igår var jag ute och tittade en del på jobb och gick runt och sökte på massa ställen. Det är så trögt när man bara lämnar in cv och inte får något direkt svar utan att dom ska höra av sig osv, men till slut fick jag faktiskt napp på ett ställe! Det är en restaurang och dom behövde en till servitris (mm) när säsongen börjar. Så jag pratade med ägarinnan och hon berättade hur det skulle gå till osv, man jobbar 6 dagar i veckan 18-22 ca varje kväll. Hon tyckte jag skulle fundera på det över ett dygn och sedan gå tillbaka idag om jag ville ha det. Så jag funderade och tänkte igenom det osv och bestämde mig till slut för att ta det. Så idag gick jag dit och pratade mer med henne så nu har jag ett jobb! :) det känns faktiskt väldigt skönt för nu kan jag verkligen slappna av. Sedan börjar jag inte jobba förän 9:e december så det är gött med lite semester nu innan! Passen är perfekta sedan när snön kommer och man kan åka skidor hela dagarna, för det är ju det vi är här för. Åh längtar!! 


Slappistorsdag

Publicerad 2014-11-27 15:56:50 i Alperna 14/15, Resor/Äventyr, The life of,

Det här som vi gör nu i Bad Gastein var något som jag aldrig kunde se mig själv göra för ett år sen. Att bo så här som vi gör nu, jag tillsammans med tre andra i samma lägenhet, dessutom två tjejer och två killar. Kanske inte direkt något konstigt med det, men det är mer annorlunda att bo blandat tjejer och killar med tanke på alla vanor osv. Innan när jag har bott borta eller varit på semester eller liknande så har jag bara bott med tjejer men i nuläget tycker jag det är roligare att bo med grabbar haha. 
 
Livet här i Bad Gastein är för tillfället kanske lugnt och slappt, inte oss emot så här i början då vi alla har jobbat väldigt mycket innan resan. En dag som denna är vi dessutom ännu slappare eftersom vi var ute på Häggbloms igår kväll. Häggbloms är en av de populäraste pubarna/barer som är här bland många andra. Vi hade väldigt roligt och lärde känna våra grannar ännu bättre. Dock blev vår hyresvärd gaanska arg innan vi stack ut på kvällen, då hans 4-åriga son visst skulle sova och bodde en trappa ner.. ooups.. men kvällen fortsatte och vi alla hade nog väldigt kul. 
 
När det var dags för hemfärd så tyckte jag att jag hörde ljudet av en gitarr när jag stod på gatan och rätt som det var hade jag halkat in på en annan lite pub där det satt två killar med varsin gura i knät. YES! Äntligen hade jag hittat hem tänkte jag, hahah. Det visade sig att den ena killen var svensk och brukade spela här några dagar i veckan nu under säsongen. Så vi sjöng och spelade ihop och det var så himla roligt!! Vi var kvar en bra stund där och bara snackade och hängde. Alltså det är så coolt att lära känna så många olika människor med olika kulturer och bakgrunder, egentligen är det helt vrickat hur konstig slumpen kan vara. Eller om det var ödet att vi skulle träffa dom igår liksom? Hur som helst är det underbart att vara ute såhär o resa och pröva sina vingar, och framför allt väldigt nyttigt att gå utanför sina trygghetszoner. Hjälp, egentligen är jag nog livrädd haha! 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela