ELINLOUICE

Allergi+

Publicerad 2015-04-30 19:37:00 i The life of,

En väldigt blandad dag idag. Jag har varit ledig från jobbet och nästan befunnit mig hela dagen inne i Alingsås. Tidigt imorse hade nämligen jag en tid på allergikliniken för att äntligen kolla upp min mage mera specifikt. Som jag sagt många gånger har jag en mage som jag överlever med idag, och kan klara mig igenom den mest maten hyfsat bra, bara det att jag ofta får göra toalettbesök helt enkelt, haha. Jag har alltid trott att det ska vara normalt då jag haft det större delen av mitt än så länge 19åriga liv, och inte funderat mer utöver detta. Förän jag började fundera och komma fram till att detta var inte normalt. För några år sedan testades jag för gluten då jag gjorde både det ena och det andra bl.a gastroscopi, vilket betyder slang genom halsen och ner i magen på mig. Det skulle vara högst troligt att det var gluten och celiaki då min syster är intolerant mot just detta. Men på mig så visades ingenting och allting såg bra ut. Där efter lades utredningen därför ner och vi tog inte upp det igen, och jag har inte haft ambition till att försöka utreda något mer då jag fick diagnosen "IBS", som är ett samlingsnamn för "irriterad mage", man får ofta den diagnosen då läkarna inte kan komma på vad det är för fel och vad exakt det är jag inte tål.
 
Men idag då så var jag hos en specialist inne i stan och hon arbetar med detta på heltid och äger en egen allergiklinik. Hon hade en mycket konstig maskin som på något sätt mäter vad min kropp reagerar på och inte, med mera, det är knappt så jag förstår det själv alltså. Hur som helst, vi kom fram till att jag reagerar på djur och är allergisk mot i princip alla djur. HAHA. Kan ni förstå? Jag bor på en bondgård liksom.... jisses. 
 
Vad det gäller maten så skall jag numera utesluta all vete, mjölkprotein, socker, jäst och citronsyra. Suck. Hur fan ska jag överleva? Det går ju inte, tänkte jag när jag fick reda på svaren. Mycket om och men, men samtidigt så är jag ju beredd att testa nu och ser hur jag mår så jag har inget att förlora helt enkelt! Målet med de här sorters behandlingarna som hon gör på allergikliniken är att jag så småningsom skall kunna tåla allt detta fram över då man skall försöka att "bota" allergierna. Väldigt märkligt men som sagt, jag är beredd att testa då jag är trött på mina magproblem!
 
 
 
 

Smile+

Publicerad 2015-04-26 19:44:00 i Resor/Äventyr, The life of,

 
Underbar dag. Båtfärd, shopping, fika. MYS. Jag, Frida och Felicia har varit runt lite på stureplan för lite shopping, vi tog båten dit här från Hammarby och vädret var perfekt för att vara ute på vattnet. Så fint verkligen! Jag börjar gilla stockholm, så roligt att jag kan stockholm bättre än Göteborg haha. 
 
Helgen har gått så otroligt fort verkligen, trots att vi tog en lång helg här... Imorgon åker vi hem på förmiddagen och genast tillbaka till verkligheten då jag börjar ett jobbpass vid 15. Nu har vi käkat lite pizza och slöhänger i soffan framför Sex and the city. Härlig dag, och så roligt att vädret blev så fint på eftermiddagen. PUSS

Kungsträdgården+

Publicerad 2015-04-25 16:02:00 i Resor/Äventyr, The life of,

 
 
 Vi besökte de fina träden i Kungsträdgården också igår eftermiddag såklart. Vackra magiska färger såhär på våren verkligen! Det blev ingen lång stund då vi mötte upp Frida precis efteråt. Det var otroligt mycket folk och alla ville självklart fota de fina träden så man fick tränga sig fram, haha. 
 
Igår kväll åt vi en supergod middag som vi blev bjudna på av Frida här hemma, och efter det satte vi på en mysig film. Imorse blev vi väckta av en överraskning och var uppe tidigt! Nu är det lite soffhäng strax innan Felicia skall teststyla Friday. MYS

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela